Przedszkole Samorządowe nr 7 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
7 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
7 + 6 =
PONIEDZIAŁEK 15.04.2024
ŚNIADANIE
Chlebek słonecznikowy i pszenny z masłem, sałata, pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka
pasta z białego sera ze szczypiorem, polędwica miodowa , pasta ze słonecznikiem i pomidorami, kasza
manna na mleku, herbatka z sokiem poziomkowym i cytryną.
PRZEKĄSKA-OWOCE
OBIAD
Zupa pomidorowa na wywarze drobiowym .Naleśniki z konfiturami z malin, truskawek,
kompot z suszonych owoców.
PODWIECZOREK
chrupki kukurydziane i bananowe, budyń czekoladowy.
WTOREK 16.04.2024
ŚNIADANIE
Chleb słonecznikowy, chleb krajan z masłem sałata, ogórek świeży, pomidor, szynka,
drobiowa, paprykarz z kasza jaglaną i pomidorami, płatki ryżowe na mleku, herbata owocowa z
rumiankiem.
PRZEKĄSKA - OWOCE
Zupa kalafiorowa z zimniakami na wywarze wołowym z natka pietruszki. Sztuka mięsa (schab) z
cebulką duszony w sosie własnym. ziemniaki gotowane. surówka z marchewki i jabłka. kompot z
wiśni.
PODWIECZOREK Ciasto na herbatnikach z masą kajmakową i śmietanką, sok “Capri” multiwitamina
.ŚRODA 17.04.2024
ŚNIADANIE
Kolorowe kanapki z pieczywa pszennego z masłem, sałata, warzywa świeże, pasta z jajek z
prażonym słonecznikiem szynka „Kozacka” ,humus z pomidorami ,zacierka na mleku, herbata z dzikiej
PRZEKĄSKA-OWOCE
OBIAD
Zalewajka z kiełbaską i ziemniakami..Lazania z mięsem mielonym serem i sosem beszamel.
PODWIECZOREK
Bułki drożdżówki z borówką ,herbatka z owoców egzotycznych.
CZWARTEK 18.04.2024
ŚNIADANIE
Kanapki z pieczywa razowego/pszennego z masłem sałata masłowa, warzywa świeże,
szynka “Benedykta”, ser topiony śmietankowy kawa zbożowa ,herbata zielona z ananasem suszonym.
PRZEKĄSKA-OWOCE
OBIAD
Zupa ogórkowa z ziemniakami na drobiu z natka i włoszczyzna .Pierogi z mięsem i kapusta
kompot z jabłek.
PODWIECZOREK
Pizza z szynką i serem. Herbata z owoców leśnych z liściem cytryny.
PIĄTEK 19.04.2024
ŚNIADANIE
Chlebek razowy/bułka angielka z masłem, mix sałat ogórek świeży i konserwowy, pomidor
malinowy, pasztet z soczewicy ,szynka z kurcząt, ser żółty w plastrach, kakao naturalne ,herbata
“Rooibos” z cytryną i pomarańczą.
PRZEKĄSKA-OWOCE
OBIAD
Zupa jarzynowa na wywarze wołowym z ziemniakmi i natka pietruszki. Filet z „Dorsza” w
złocistej panierce smażony na maśle klarowanym zapiekamy w piecu, ziemniaki gotowane ,surówka z
kiszonej kapusty kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK
Ciasto drożdżowe własnego wyrobu z kruszonką , lemoniada pomarańczowa.