Przedszkole Samorządowe nr 7 w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 8 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
5 + 8 =
JADŁOSPIS OD 08.04-12.04.2024
PONIEDZIAŁEK 08.04.2024
ŚNIADANIE Kolorowe kanapki z pieczywa pszennego i razowego z masłem, mix sałat ser wędzony “ustrzycki“ pasta z warzyw, polędwica płatki “Cini Minis“ z mlekiem herbata lipowo-malinowa.
OWOCOWY TALERZ -banan, pomarańcza ,jabłko
OBIAD Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej. Bitki schabowe w sosie własnym, kasza bulgur ,surówka z białej rzepy i marchewki, kompot z suszonych owoców.
PODWIECZOREK Drożdżówka z owocami ,budyń czekoladowy z grysikiem malinowym.
wtorek 09.04.2024
ŚNIADANIE Angielka z masłem, sałata, warzywa świeże ser żółty “Mazdamer“ szynka “Sołtysa“ dżem porzeczkowy, jajecznica na maśle ze szczypiorem, kakao naturalne, herbata zielona z pomarańczą.
OWOCOWY TALERZ –mango ,nektarynka ,jabłko
OBIAD Zupa szczawiowa z makaronem gwiazdki na wywarze drobiowo-wieprzowym. Gyros drobiowy w przyprawach, pieczone ziemniaki, surówka z marchwi ,jabłka z dodatkiem jogurtu naturalnego ,kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK Ptysie własnego wyrobu ze śmietaną roślinną, truskawki ,borówki, lemoniada z owoców cytrusowych
środa 10.04.2024
śniadanie Bułka pszenna/chleb razowy z masłem sałata lodowa, warzywa świeże, szynka naturalna, ser mozzarella ,paprykarz w/w z pomidorami ,nutella, mleko, herbata “Lipton“ z sokiem z jeżyn i cytryną.
OWOCOWY TALERZ -banan, pomarańcza ,jabłko
OBIAD Zupa fasolowa z ziemniakami z boczkiem parzonym i majerankiem. kopytka leniwe z bułeczką na maśle słodzone cukrem trzcinowym, kompot z mirabelek.
PODWIECZOREK Szarlotka w/w z mąki pszennej i razowej ,kawa “INKA“
czwartek 11.04.2024
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem sałata ,warzywa świeże ,twarożek z rzodkiewką ,szynka delikatesowa ,smalec wegański ,pasztet z drobiu, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z owoców tropikalnych.
OWOCOWY TALERZ - kiwi. banan. jabłko
OBIAD Zalewajka z ziemniakami na naturalnym barszczu z kiełbaską i cebulką .Gołąbki zawijane w kapiście włoskiej z mięsem i sosem pomidorowym, kompot z suszonych owoców.
PODWIECZOREK Frankfurterki na gorąco, pieczywo z masłem, ogórek kwaszony ,pomidor, ketchup ,majonez do wyboru, herbata z owoców leśnych.
piątek 12.04.2024
ŚNIADANIE Chleb żytni i wiejski z masłem sałata lodowa, rzodkiewka, pomidor malinowy ogórek zielony ,serek z ziołami ,pasztet z soczewicy, schab kruchy ,dżem z owoców leśnych, płatki owsiane na mleku, herbatka miętowo-truskawkowa.
OWOCOWY TALERZ - nektarynka, banan, jabłko
OBIAD Barszcz ukraiński na wywarze z drobiu i natką pietruszki, Sznycel z ryby“Dorsz“ w złotej panierce zapiekany w piecu na maśle klarowanym, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty, kompot porzeczkowy.
PODWIECZOREK Sajgonki w/w z warzywami i kurczakiem, napar z rumianku z limonką słodzony miodem.